Monday, December 27, 2010

Sup Ayam + Kentang lenyek

Salam...u alls...sori bebanyak lah sebab dah lama tak update blog aku ni...aduiiii...aku pun tak tahu kenapa tahap kemalasan aku ni dah sampai tahap gaban nak tulis blog...sebenarnye banyak nak story mory dengan korang sume..tapi bila nak start taip jek ader jek hal lain yang menggangu..

Semalam aku buat sup ayam plus kentang tuk Najla..saja nak bagi dia makan nasi dengan sup..sebabnye aku risau berat badan Najla tak naik banyak..sekarang ni dia dah 9 bulan tapi berat badan baru 7.3 kg..ikutkan patutnya berat badan ideal tuk baby umur 9 bulan ader antara 8-9kg...
Jadinya aku pun buatlah sup tuk dia..memang menjadi lah..berselera dia makan...ayah dia tolong suapkan...tapi memandangkan Najla dah mengantuk tahap apa da..so dia makan tak abis..tapi dia makan banyak daripada dia makan nestum...

Aku gumbira bangat!

Ari ni nak buat lagik la...

5 comments:

  1. agaknye sup tu makanan kegemaran Najla ;)) hehe

    ReplyDelete
  2. Fxysche Nas: mmg pon feveret dia..ari sabtu lps makan sup bebola dan kentang plak..

    ReplyDelete
  3. Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Btw lawa blog and happy blogging! And happy new year! :)

    Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete
  4. risau kan bila anak x nak makan.. kalau anak x abis makan.. ibu tolong abiskan.. "membazir amalan syaitan".. hehehe

    ReplyDelete